Costa Calida

MurciaCartagenaMazarrónLa Manga

Costa Cálida, även kallat Murciaprovinsen, ligger söder om Costa Blanca och är en dold pärla med rik historia, kultur och natur kantad av stora kontraster. I Murciaprovinsen finner man allt från bergsområden, skog, mindre öknar till bördig odlingsmark för grönsaker och frukt. Förutom detta kantas den milslånga kusten av både långa sandstränder och mindre avskilda vikar. Klimatet gör det förmånligt att besöka region året om och medeltemperaturen ligger kring 19C med heta somrar och mildare vintrar.  Vidare gör klimatet det optimalt för golfälskare med ett stort utbud av högklassiga banor.

De bördiga förhållanden gör det även möjligt att tillverka vin i regionen. Orterna Yecla, Jumilla och Bullas är värda ett besök för att lära sig mer om vinodling.

Detta område är perfekt för de som uppskattar lugnare platser och tempo men samtidigt är ute efter den spansk autentiska atmosfären.

Tillbaka >>

Murcia

Fakta om Murcia

Murcia, med omkring en halv miljon invånare, är Costa Cálidas huvudstad och ligger några
mil från kusten. En livlig stad som är omringad av fruktodlingar. Murcia har även ett fint
promenadstråk längs floder Segura och stadens äldre delar visar stadens historiska charm. I
utkanten av staden finns ett stort shoppingcenter med bland annat IKEA. Med närheten till
havet och de bördiga markerna erbjuder Murcia även en kulinarisk upplevelse med tapas och
den lokala rismaträtten ”Arroz Calder”.

Cartagena

Fakta om Cartagena

Cartagena är en hamnstad och som med sin långa historia erbjuder möjligheter att upptäcka romerska lämningar. Exempelvis rekommenderas ett besök till amfiteatern samt Forum romanum som ligger i de äldre delarna av staden. Förutom historia hittar man även shopping på den populära shoppinggatan Calle del Carmen samt de många småbutiker runtom i staden. I närheten av Cartagena ligger ett flertal stränder med bland annat den urbana stranden Cala Cortina som nås enkelt från stadsdelen Santa Lucía.

Mazarrón

Fakta om Mazarrón

En charmig fiskeort som är populär bland turister som huserar många mysiga restauranger.  Mazarrón ligger i cirka 3mil söder om Cartagena och både Alicantes och San Javier¨s  flygplats ligger i närheten. Kusten är relativt obebyggd men med ett antal vandringsleder
längs kusten att utforska samt många stränder som finns. Ett flertal pittoreska byar i närheten  av staden gör att man verkligen kan uppleva den spanska charmen. Byarna La Azohia och Isla  Plana rekommenderas varmt att besöka.

La Manga

Fakta om La Manga

La manga ligger omkring 75km från den internationella flygplatsen.  La Manga är en 24km lång kustremsa med stränder längsmed båda sidor. Platsen är en väldigt populär turistort under sommarmånaderna och invånarantalet ökar då markant. Här hittar man ett stort utbud av restauranger, barer och vattensporter. Här finns även Europas största saltvattenlagun, Mar Menor, och dess lera sägs hälsofrämjande effekter.