Costa de Almeria

San Juan de los Terreros/Costa de AlmeríaPalomares/Costa de AlmeriaCarboneras / Costa de Almería

Almería provinsen blir mer och mer populär både som ett underbart semestermål och som en vacker och klimatmässigt idealisk plats att leva. Belägen på den sydöstra spetsen av den iberiska halvön vid Medelhavet, med över 20 mil lång kustlinje mellan Malaga och Alicante.Här skiner solen tretusen timmar under året, mer än någon annan del av Medelhavet.

Förstagångs besökare blir glatt överraskade av den enorma mängd denna provins har att erbjuda, och fler och fler människor upptäcker varje år inte bara solen, soliga stränder och kristallklart vatten utan även den naturliga skönheten i denna del av Spanien. Det är ett land av geografiska kontraster med långa sandstränder och små avskilda vikar, öken områden och bördiga vidder med varierad vegetation och höga berg och omfattande slätter. På cirka en timme kan ni köra från snön i Sierra Nevada till den enda öknen i Europa. En av fördelarna med Almeria kusten är dess förmåga att kombinera komfort av den urbana utvecklingen i det natursköna naturliga områden som har lämnats helt orörda.

Allt eftersom infrastrukturer i Europa fortsätter att utvecklas, med motorvägar som förbinder alla större städer och budget flygbolag som tävlar om att erbjuda de lägsta priserna, har nu de områden som tidigare ansågs vara lite utanför allfartsvägarna nu upptäcks. Ett sådant område som välförtjänt har vunnit popularitet är Costa de Almería. 

Njut några minuter av det här videoklippet!
https://www.youtube.com/watch?v=wJWplasIDJ0 

Terreros

Fakta om San Juan de los Terreros/Costa de Almería 

Kom och upplev denna pärla i Andalusiens nordöstligaste hörn!  Med bil tar du dig dit från Murcia på ca 1 timme, från Alicante 1:30 och från Almerias moderna flygplats mindre än en timme.

Med runt 325 soliga dagar om året kan du få njuta av både sol och strand under vilken årstid som helst.

De flesta blir mycket tagna av denna skiftande natur, dessa underbara stränder och havsvikar med kristallklart vatten och mjuk härlig sand. Doften från apelsinlundarna en vårdag blir till ljuva minnen.  Tycker du om att dyka eller bara snorkla så upplever du här en variation av fiskar och marinfauna som man sällan ser någon annanstans på kusten.
Stränderna är Q märkta, blå flaggan = högsta kvalitetsmärke.

STRÄNDER: 13 mycket olika stränder kan du välja emellan; lugna barnvänliga havsvikar som Los Cocederos, långgrunda kilometerlånga sandstränder, eller vad sägs om den vilda ”karibiska” stranden Las Palmeras där man kan vandra helt för sig själv bland vild vegetation och drömma sig långt bort från vardagens stress hemma.

RESTAURANGER:  God mat är alltid nära,  22 restauranger bjuder på olika specialiteter till snälla priser. Upplev den almeriensiska tapaskulturen från dess bästa sidor!
Några exempel på bra restauranger är El Cortijo, fransk inspirerat, Chiringito Canal Nautico, underbart ställa att äta på, specialitet: kända för dagsfärsk fisk, skaldjur,  Rest La Geoda, det bästa av meditera mat. Mesón Pepa, fisk, och fantastisk skaldjurspaella!
Här finns också tapasbarer, caféer, affärer, butiker … En levande stad året runt.
Och för golf entusiaster kan man utmana sig med att spela på den underbara
18 hålsbanan AGUILON GOLF !

Palomares

Palomares/Costa de Almeria

Palomares är en mysig spansk by med 2000 inv. Den har en härlig plaza med uterestauranger och barer som sprudlar av liv året runt, en härlig kyrka, butiker och all den närservice man behöver. Ej att glömma den populära marknaden varje onsdag.
Från byn ser man havet 3km kilometer nedan och dem många fina stränder. På några minuter kommer du till två fina golfbanor. Det är så oändligt mycket att se och uppleva runt omkring Palomares.

Carboneras

Carboneras / Costa de Almería

Fiskebyn Carboneras med sina 8.000 invånare har utvecklats mycket sedan 80 talet och är nu ansett som ett av de finaste områden på kusten. Endast en halv timma till flygplatsen Almeria.
Golfbanan Valle del Este ligger endast 20 minuter ifrån och ytterligare en bit  bort hittar du  den vackra och utmanande Aguilón Golf.

Playas de las Muertes fick priset som den bästa och vackraste stranden i Spanien 2009. Carboneras ligger delvis inom den mäktiga nationalparken Cabo de Gata. Byn är levande året runt, strandpromenaden är kantad med restauranger, cafeér och tapasställen som serverar en sällan skådad variation av utsökta tapas till din öl eller ditt glas kallt krispigt vitt vin! Detta utan att göra några stora ingrepp i plånboken. Varje år, sista veckan av oktober har man en tapastävling mellan ett 20 tal lokala krogar på verklig gourmétnivå där fantasien flödar i att uppbringa årets allra godaste tapas! Den veckan går du inte hungrig!
Byn är dessutom full av historiska anor med fästningen i händelsernas centrum.
Titta gärna på denna och få den rätta känslan.....och välkommen!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=6028ulryHOs

Tillbaka >>