Spanska områden

Costa del Sol

Costa del Sol är ett av de främsta turistmålen i Spanien och lockar turister världen över. Huvudstaden är Malaga och de viktigaste turistmålen är Nerja, Benalmádena, Fuengirola,La Cala de Mijas, Estepona, San Pedro. Nueva Andalusia, Marbella med den kända hamnen Porto Banus som har blivit känt som ”en lekplats för de rika och kända”. Men det finns även många andra fina orter och platser i detta område.

Läs mer

Costa Blanca

Costa Blanca har fått sitt namn från de vita vackra stränderna som du hittar längs efter kusten. Många turister kommer till regionen där de mest kända orterna är Alicante, Torrevieja, Benidorm, Calpe och Denia. På Costa blanca finns något för alla, här erbjuds det allt ifrån Golf, Kultur, ridning, tennis och stort utbud av restauranger där regionen bland annat är berömd för att bara paellans hemland.

Läs mer 

Costa de Almeria

Almería provinsen blir mer och mer populär både som ett underbart semestermål och som en vacker och klimatmässigt idealisk plats att leva. Belägen på den sydöstra spetsen av den iberiska halvön vid Medelhavet, med över 20 mil lång kustlinje mellan Malaga och Alicante. Här skiner solen tretusen timmar under året, mer än någon annan del av Medelhavet.

Läs mer

Costa Calida

Costa Cálida, även kallat Murciaprovinsen, ligger söder om Costa Blanca och är en dold pärla med rik historia, kultur och natur kantad av stora kontraster. I Murciaprovinsen finner man allt från bergsområden, skog, mindre öknar till bördig odlingsmark för grönsaker och frukt. Förutom detta kantas den milslånga kusten av både långa sandstränder och mindre avskilda vikar.

Läs mer 

Barcelona

Barcelona, viktig kulturstad med ett stort antal museer och historiska byggnader. Costa Brava, kustregion i nordöstra Spanien som sträcker sig från staden Blanes , 60 km nordost om Barcelona , till den franska gränsen.

Kanarieöarna

Kanarieöarna består av sju större öar: Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, La palma, La Gomera, Fuerteventura, el Hierro och sex mindre öar. Har ett behagligt klimat året runt.

Mallorca

Mallorca, spansk ö i Medelhavet öster om Iberiska halvön och den största ön i ögruppen Balearerna med en area på 3 640 km². Mallorca är den perfekta semesterön med allt man kan önska sig!

Valencia

Valencia är en stad i östra Spanien mitt i Levantebukten mellan Costa Blanca och Costa del Azahar. Det är Spaniens tredje största stad. Staden är belägen mitt i Levantebuktens kust mot Medelhavet, vid floden Turias utlopp.