Varför BDA?

Affärsidé:

Affärsidén med BDA,s service är att hjälpa investerare och privatpersoner till en smidig, säker och trygg fastighetsaffär genom att få tillgång till rätt information, rätt typ av mäklare och advokat utifrån kundernas önskemål av område och typ av fastighet

Bakgrund:

Mitt namn är Rolf Stenvall och jag är en av grundarna till BDA. Här vill jag förklara varför vi har startat tjänsten BDA och varför vi tror att det är viktigt att man har en extern part att rådfråga och få hjälp av med allting före, under och efter att man har köpt sin drömfastighet i Spanien.

Jag har själv varit i den situationen att jag drömde om en fastighet i Spanien tillsammans med min fru. Den fanns där under många år och blev sann, när vi hösten 2014 köpte vår lägenhet i Riviera del Sol. Det jag upptäckte då var, att det är mer komplext än jag trodde att köpa en fastighet i Spanien.

Vi sökte på nätet som många gör och hittade många intressanta objekt som vi trodde låg perfekt till, men upptäckte att beskrivningar på nätet är en sak och verkligheten en annan. Vi bestämde oss till slut att området som kallas Costa Del sol – och som sträcker sig från några mil öster om Malaga till Gibraltar i väster – var det bästa för oss.

Vi träffade många trevliga mäklare men de visade inte det vi ville se utan mera vad de själva ville sälja. Till sist hittade vi en mäklare som var lyhörd för vad vi sökte efter och hjälpte oss att hitta rätt fastighet. Mäklaren hänvisade oss till en spansk advokatbyrå som är en av de största i Spanien för att få hjälp med alla papper och även med att undersöka så att fastigheten inte var belånad etc. Tyvärr så visades sig att den första lägenheten vi tänkte köpa var slutbesiktningspapperen inte okej . Vi gick inte vidare med att köpa den lägenheten. Det var bara att börja om och söka efter en annan lägenhet. Vi hittade en lägenhet några månader senare genom den mäklaren som vi hade anlitat sedan tidigare. Denna gång gick köpet igenom.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att köpa en lägenhet i Spanien kan vara komplicerat, och även sedan vi köpt vår lägenhet har det inte varit så enkelt att anlita rätt personer/företag som kan hjälpa till med renoveringar etc. Kan du inte spanska blir det extra krångligt.

Sammantaget tror vi att vår tjänst, BDA kan fylla det tomrum som finns i dagsläget. Vi har byggt upp ett samarbete av professionella företag inom olika verksamhetsområden som kommer att underlätta både före, under och efter att ni har köp ert drömboende.

Våra erfarenheter är er trygghet och vi hjälper till att förverkliga er dröm på ett smidigt och enkelt sätt.

Gör er dröm verklig!

Hälsningar
Rolf Stenvall