ADVOKAT! VARFÖR?

Vi från BDA hjälper er med information och tips på vägen för att ni ska få så trygg fastighetsaffär som möjligt. Här kommer därför lite information om varför det kan vara en bra idé att etablera kontakt med en advokat vid en fastighetsaffär i Spanien!

Av erfarenhet vet vi att när ni hittar en fastighet som intresserar er brukar beslutet komma ganska fort. En anledning är att Spansk fastighetsmarknad är avreglerad och det innebär att flera mäklare kan sälja samma fastighet, så för att vara säker på att ni får köpa fastigheten så måste ett beslut komma ganska fort. I detta läge kan det då vara bra att ni redan har etablerat kontakt och kanske till och med träffat en advokat. Advokaten hjälper er att se till att ni gör en trygg fastighetsaffär och bland annat kollar över fastigheten för att se att allting är ok. Detta gör att ni kommer att känna er tryggare i er fastighetsaffär.

Några punkter till varför ni ska ha kontakt med en advokat:

* Advokaten går igenom hur köpprocessen går till.
* Vilka handlingar man behöver vid en fastighetsaffär
* Kollar över så att fastigheten och alla dess papper är ok.
* Testamente! En viktig detalj när ni äger en fastighet i Spanien.
* En advokat kan även hjälpa er med andra frågor efter att fastighetsaffären är klar. T.ex. om det ska renoveras, regler om ni har tänkt hyra ut er fastighet eller andra frågor där det är viktigt att veta vilka regler som gäller.

Kontakta oss om ni vill ha hjälp med att komma i kontakt med en bra advokat. Självklart hjälper vi till med detta helt kostnadsfritt.

En bra advokat är guld värd!